KDM-minisisältö kiinnostampaa kuin nippu uusia pelejä - Lautapelihelvetti

KDM-minisisältö kiinnostampaa kuin nippu uusia pelejä

Kingdom Death: Monsterin Echoes of Death -lisäsisältö on koostaan riippumatta poikkeuksellisen kiinnostava. (Kuva: KDM)

Kingdom Death: Monsterin Echoes of Death -lisäsisältö on koostaan riippumatta poikkeuksellisen kiinnostava. (Kuva: KDM)

Luotettava lähde, joka ei ehdy

Adam Poots on löytänyt ihailtavan kaavan heruttaa kultaa automaattisesti sillä välin kun yrityksen pääfokus on keskitetty tiukasti Kingdom Death -pelimaailman todelliseen laajentamiseen. Kultasuonen mahdollistaa minilisäosat, jotka lisäävät peliin uutta lusikallinen kerrallaan.

Shut up and take my money

Vaikka rakastankin tätä peliharrastuksen vinksahtaneinta järkälettä ihaillen ja pelokkaasti, katson pystyväni suhtautumaan objektiivisesti markkinamiesten houkutuksiin. En siis lankea ihan mihin tahansa ”KDM-kamaan”, mitä tarjolle nostetaan.

Päädyin kuitenkin tilaamaan maanantaina myöhäiseen ajankohtaan alkaneessa GenCon-jälkimyynnissä pari europelin hintaista minilisäosaa Kingdom Deathiini silmäänikään räpäyttämättä.

 

Kingdom Death: Monster — Echoes of Death ahtaa peliin entistäkin enemmän povekkaita neitosia. (Kuva: Kingdom Death)

Kingdom Death: Monster — Echoes of Death ahtaa peliin entistäkin enemmän povekkaita neitosia. (Kuva: Kingdom Death)

Ei se määrä

No joo, kyllähän sitä voisi hyllyynsä kerätä jos jonkinmoista tauhkaa pikkurahalla. Mutta miksi? Eikö ole parempi säästää hyllymetrejä ja laajentaa jo tutuksi tullutta pelimaailmaa entisestään pienillä uudistuksilla? Etenkin, kun on tiedossa, että tässä pelissä riittää viihdettä takuuvarmasti vielä satoja pelitunteja vuosiksi eteenpäin.

Samaa en pysty lupaamaan peleistä, joita voisin hankkia väkisin hyllyyn, koska ne ”ovat kuulemma kuuminta hottia just nyt”. Ei löydy yhtäkään Vuoden peliä meikäläisen hyllystä.

En siis taidakaan olla ihan aito OG-peliharrastaja™, mutta paskaakos minä siitä.

Tälläkin hetkellä puolen tusinaa peliä odottaa viitseliäisyyttä päätyä myyntiin, parin hassun pelikerran jälkeen. Katson siis tehneeni hyvän ratkaisun valitessani vain pientä, takuuvarmaa höystettä.

 

Kingdom Deathin Echoes of Death -minilisäosa oli tämän vuoden GenConin kiinnostavin tapaus pelin faneille. (Kuva: KDM)

Kingdom Deathin Echoes of Death -minilisäosa oli tämän vuoden GenConin kiinnostavin tapaus pelin faneille. (Kuva: KDM)

Kingdom Death: Monster — Echoes of Death

Ai että sitä aivojen poksahtelun määrää, kun selvisi, että GenConissa julkaistaan Kingdom Deathiin täysin uutta materiaalia! Echoes of Death -minilisäosa lisää peliin uuden, erittäin kiinnostavan mekaniikan.

Kuvassa näkyvät mustat kortit ovat niin sanottuja ”achievementteja”, tavoitteita, joihin päästäkseen täytyy nähdä vaivaa. Tietokonepeleistä tuttu konsepti, siis.

Strain System

Mielenkiintoiseksi tämän uuden Strain-järjestelmän tekee se, että mikäli pelaajat onnistuvat saavuttamaan vaikkapa tavoitteen ”Giant’s Strain” kampanjassa A, lisätään sen avaama erikois-Fighting Art pysyvästi pelilaatikkoon muiden joukkoon. Eli kyseinen taistelutaito on saatavilla sittemmin myös kampanjoissa B, C, D ja niin edespäin. Ikuisesti. Woah.

Tämä lisää mukavasti sitä pientä merkityksellisyyden tuntua jokaiseen pelikertaan. Enää eivät kampanjat ole toisistaan irrallisia, vaan niiden kaiut seuraavat myös tulevia sukupolvia.

Tämän ounastellaan päätyvän pysyväksi mekaniikaksi Advanced Kingdom Death -säännöstössä. Se saadaan osana valtavaa Gambler’s Chest -lisäosaa, joka Mr. Pootsin arvion mukaan julkaistaneen noin vuoden päästä tähän aikaan.

 

KDM: Till Death Do Us Part (Kuva: Kingdom Death)

KDM: Till Death Do Us Part (Kuva: Kingdom Death)

Kingdom Death: Monster — Till Death Do Us Part

Toinen pelisisältöä lisäävä minilisäri johon päädyin on Till Death Do Us Part. Se on jo hieman vanhempi paketti, joka myytiin loppuun aiemmin tänä vuonna. Nyt saatavilla on vain Encore-lisäpainos. Tämä lisuke menee jo enemmän sinne keräilyosastoon, sillä mukana tulee numeroitu autenttisuustodistus sekä hartsimuovista (photoresin) valmistetut miniatyyrit. Itse olisin valinnut ennemmin muovisen vaihtoehdon, mutta minkäs teet.

Siinä missä Echoes of Death laajentaa pelijärjestelmää, syventää tämä lisäosa pelin olemassa olevia mekaniikkoja antamalla prototyyppisäännöt* hyödyllisemmälle parinmuodostukselle. Hahmot osaavat rakkauden tekemisen lisäksi synkronoida myös taistelutaitojaan. Tuntevathan he toisensa läpikotaisin.

Jo nyt pelissä voi perustaa perheen kahden henkilön välille, mutta Till Death Do Us Partin lisäämä sääntökortti mahdollistaa erityislaatuisen tiimityöskentelyn myös teltan ulkopuolella.

* Kaikki prototyyppisisältö on päämajan hyväksymää materiaalia, mutta ei virallisesti osana sääntökirjaa. Niitä julkaistaan minilisärinä, mikäli ne tiimin mielestä lisäävät kerronnallisuutta ja tunnelmaa peliin. Protosisällöt myydään ”as-is”, eli niitä enää muuteta, elleivät ne päädy peruspeliin jossain vaiheessa.

 

Echoes of Death -minilisäosassa saa mukana myös taitoja kuvastavat hahmot (Kuva: KDM)

Echoes of Death -minilisäosassa saa mukana myös taitoja kuvastavat hahmot (Kuva: KDM)

Ei mitään vitosen pilipalipromoja

Joku löyhämielisempi saattaa tässä kohden kavahtaa sitä tosiasiaa, etteivät nämä ole mitään perus-promoja. Jos haluaa peliinsä nuo promokorteiksi luokiteltavat sääntölisäykset, tulee ostaneeksi samalla myös niiden sääntöjä kuvastavat huipputarkat miniatyyrit sekä keräilytaidekortteja.

Eräs kaverini piti Gloomhavenia hintavana. Tokkopa viitsin järkyttää kuomaa kertomalla hänelle, että samalla rahalla tullimaksuineen saa nämä kaksi minilisäriä…

 

Kingdom Death: Monster Echoes of Death -lisäriä saatiin myyntiin 2600 kappaletta. Ne riittivät 90 minuutiksi.

Kingdom Death: Monster Echoes of Death -lisäriä saatiin myyntiin 2600 kappaletta. Ne riittivät 90 minuutiksi.

Osta! Osta! Osta!

GenConista on kulunut jo reilut pari viikkoa. Sitäkin kuluneempia ovat pelaajien F5-näppäimet. Sitä nimittäin on renkutettu kellon ympäri verkkokaupan luvattua päivitystä odotellessa. Jälkimyynnin oli määrä tapahtua jo viikko sitten, mutta ymmärrettävästi tiimi on ollut kiireinen.

Valppaus palkitaan

Oli onni matkassa kun satuin toissailtana ennen puolta yötä vilkaisemaan sähköpostit läpi 007 – Kuoleman katsetta seuratessani (osuvasti valittu leffa, eikös). Oli meinaan tullut postia Kingdom Deathilta vain hetkeä aiemmin!

Kun sitten ryntäsin verkkokauppaan katsastamaan tarjonnan, haluttua Echoes of Death -lisäriä virtasi kaupasta kassan kautta noin kymmenen kappaletta per sivulataus. Ja kyllä, renkutin reload-kuvaketta minkä kerkesin. Pelkäsin jääväni ilman.

Onneksi olin jo aiemmin talvella tutkaillut läpi tuon himokkaan parivaljakon sekä perehtynyt pari viikkoa sitten tähän uutuussisältöön. Jostain syystä jäin siinä sitten vielä ihmettelemään kaupan tarjontaa, kunnes katsastin sivua uudelleen. Kah, siellähän on alle tuhat enää jäljellä! Kyse oli siis minuuttipelistä. Lisärit lipuivat kuumille kiville.

Itse onnistuin saamaan oman kopioni, mutta koko eilispäivän sai lukea harmistuneiden pelaajien epätoivoa ilmanjäämisestä. Höh. No, onhan se nyt kieltämättä aika mälsää.

 

Opportunistit iskevät oitis kun on jotakin haluttua tarjolla.

Opportunistit iskevät oitis kun on jotakin haluttua tarjolla.

Onneksi on eBay

Ne, jotka jäivät nuolemaan näppejään maanantaiyön ostoryntäyksessä, joutunevat kääntämään kierot silmänsä kohti eBayta. eBay auttaa.

Siellä tosin pätee suht raadollinen kysynnän ja tarjonnan laki. Kuten yllä kuvassa, parhaillaan joku italialainen kekkuli myy tätä kyseistä $60:n (n. 52 eur) lisäosaa suht rapsakkaan 180 euron lähtöhintaan. Huutokauppana, vieläpä. Plus postikulut. Jami.

Ja kyseessähän on tosiaan siis ennakkomyynti. Eli sälli on eilen tilannut pakettinsa verkkokaupasta ja postittelee ostajalle ”sitten joskus” kun itse saa ne. Yllättäen kirjoitushetkellä ei vielä ole yhtäkään huutoa sisässä.

GenCon-muulit

Edes hieman enempi sympatioita saavat puolelleen ne, jotka itse henkilökohtaisesti raijasivat paketteja GenConista kämpilleen ja myyvät nyt pienellä voitolla. Pääsy- ja matkalippujen hinnat sekä jonotustunnit huomioiden on ihan paikallaan saada siitä pientä kompensaatiota vaivoistaan.

 

GenConissa demottiin myös kehitysvaiheessa olevia uusia monstereita. Molemmissa tuttuun tapaan kaikesta muusta sisällöstä poikkeavat mekaniikat. (Kuva: KDM)

GenConissa demottiin myös kehitysvaiheessa olevia uusia monstereita. Molemmissa tuttuun tapaan kaikesta muusta sisällöstä poikkeavat mekaniikat. (Kuva: KDM)

GenCon ja laskelmoitu hypetys

Tokihan näille hankinnoille ollaan rakennettu huolellisesti pohjaa jo useamman viikon ajan. GenConissa Mr. Poots antoi henkilökohtaisesti faniyhteisön ylläpitäjälle mallikappaleen Echoes of Death -boksista, jonka unboxing sitten videoitiin kaikelle kansalle. Ja sehän toimi. Itsellänikin pyörähti sukat jalassa tuota vapisevaa kännykkävideota katsellessani.

Tapahtumassa demottiin myös tulevia monsterilisäosia Black Knight ja Screaming God. Niistä oli muokattu tätä tilaisuutta varten erikoisversiot. Sekä monsterit että pelaajahahmot varusteineen olivat demoa varten tuunattuja. Tiimi työsti myös valtavasti materiaalia ennen messuja luodakseen demoista mahdollisimman houkuttelevia. Muun muassa Mustan ritarin kenttä oli rakennettu täysin 3D:nä.

Jengiä riittikin jonoksi asti, sillä esillä oli taas kerran jotain, mitä ei olla vielä nähty.

Sessioiden mitan nimissä monsterit olivat myös tavallista hurjempia. Oman tietämykseni mukaan ainoastaan yksi porukka onnistui saamaan Black Knightin hengiltä, muutoin kävi kehnot kaikille yrittäneille. Ilmeisen nautinnollista kärvistelyä kuitenkin.

Tahdon nähdä lisää!

Poikkeukselliset tuotantoarvot

Siinä missä muut pelit lisäävät vain komponentteja ja muutaman pienen sääntöviilauksen, Adam Poots haluaa luoda jokaisesta lisäosasta poikkeuksellisen kokemuksen. Jopa onnistuen siinä. Peliin on saatavilla jo nyt kaikkiaan liki 20 totaalisen erilaista hirviötä. Jatkossa määrä tulee ainakin tuplaantumaan.

Kuten olen ennenkin todennut, jokainen suurempi lisäosa toimisi jo ihan omana pelinäänkin, jos mukana seuraisi perussäännöt. Pelimessujen hypetys on siis ihan oikeutettua tämän nimikkeen kohdalla.

Harmi, ettei siellä julkaistu mitään suurempaa tällä kertaa. Oli siis tyydyttävä vain minilisukkeisiin.

 

Kingdom Death: Monster

Kingdom Death: Monster

Mikäli luit tämän ymmärtämättä riviäkään, lienee paikallaan silmäillä läpi vielä muutama aiheeseen liittyvä teksti blogin arkistosta.

Olisi mukava kuulla myös palautettasi. Naposteleeko peli? Oletko pelannut? Tilasitko itse jotakin heidän verkkokaupastaan? Osallistuitko kenties jopa GenConiin? Miltä elämä maistuu, onko hyvä pössis?

 

0 0 tykkäystä
Artikkelin tasokkuus
Tilaa ilmoitukset
Ilmoita minulle
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Kommenttia
Inline Feedbacks
Katso kaikki kommentit