Tämä lautapeli saapui huonoimpaan mahdolliseen aikaan — katso kuvat! - Lautapelihelvetti

Tämä lautapeli saapui huonoimpaan mahdolliseen aikaan — katso kuvat!

Tämä lautapeli harmitti kovin.

Tämä lautapeli harmitti kovin.

Voi itku!

Joskus käy niin, että lautapeli saapuu huonoimpaan mahdolliseen aikaan. Nyt kävi niin. Totta totisesti.

Mikä peli? Missä kuvat?

Peli, joka saapui kehnoimpaan aikaan on Vengeance. Mukana paketissa tuli myös pienet Kickstarter-extrat ja lisäosana peruslautoja haastavammat bossikentät.

Ja tässä viimein se kuva, jota tulit hiki otsalla katsomaan:

Tämä lautapeli tuli väärään aikaan: Vengeance

Vau.

Kostotarina kuin suoraan elävistä kuvista

Vengeance kertoo sen ah!, niin saman kostotarinan, joihin olemme tottuneet elokuvissa. Tekijätiimiä on ollut innoittamassa niin Kill Bill, John Wick kuin Old Boykin, mikä ei ole ollenkaan kehnompi lähtökohta.

Alussa pelaajien hahmot kärsivät vääryyttä ja — kuten kaikki tiedämme — synnin palkka on kuolema. Kyseessä on puzzlemainen tappopeli, jossa ei lihaksia tahi luoteja säästellä. Saatan kertoa siitä joskus pidemminkin, jos lukijoita kiinnostaa moinen. Nyt piti vain nopeasti saada kertoa tämä asia.

 

Tämä lautapeli pilasi uuden pelin viehätyksen! Kuva!

No miksikö tämä lautapeli tuli sitten väärään aikaan? Ihan siitä syystä, että juurikin eilen saapui vuoden päivät odotettu Kingdom Death 1.5 -päivityspaketti!

Tämä lautapeli tuli väärään aikaan: Kingdom Death 1.5

Kingdom Death 1.5 toimitettiin kohtuullisen jämerässä laatikossa. Ja ihan yhtä synkkänä kuin peruspelikin.

Päivitys, joka korjaa epäkohtia

Ja, jotta saisin tähän klikkiotsikoituun pika-artikkeliini edes jotakin tekstisisältöä hakukoneita varten, kerrottakoon, että tuo 1.5-päivitys on kyllä erittäin tervetullut.

Päivitys korjaa muutamia epätasapainotuksia pelissä, lisää mukavasti uutta sisältöä ja muuttaa ei-niin-hyödylliset jämäkortit oikeasti varteenotettaviksi vaihtoehdoiksi. Näitä ovat muun muassa muutamat Fighting Arts -taistelutaidot sekä Innovaatiot, joita pelaajien kylä kehittää ajan saatossa. Nyt jopa kokkailusta tai rumpujen kehityksestä on hyötyä.

Myös aseisiin on tullut suuria muutoksia. Mukaan on lisätty kömpelö mutta tehokas luunuija, ja ennen kömpelö jousi on saanut tervetulleen parannuksen tarkkuusammuntaan. Ja jotain myös monstereille. Näistäkin ehkä lisää sitten tuonnempana, nyt olen tosi hiton kiireinen.

 

Sinua on vedätetty

Piditkö lukemastasi? Kuten yllä mainitsin, tämä artikkeli oli tosiaan tehty vain testimielessä, kun kuulin kollegalta, että tämänkaltaisilla jämäuutisilla saa parhaiten lukijoita.

Tokihan olisin voinut kertoa asiani jo otsikossa ja näyttää kuvankin, mutta tänään… tänään olen kalassa.

Sinut oli niin naurettavan helppoa kalastella typerillä otsikoilla. Häpeäisit! (Kuva: Clark Young)

Sinut oli niin naurettavan helppoa kalastella typerillä otsikoilla. Häpeäisit! (Kuva: Clark Young)

Onko järkee vai ei?

Tässä kohden sitä kysyy itseltään, kannattaako todella jyystää useita päiviä työtä vaativia, harvoin ilmestyviä piiitkiä artikkeleita lukijoille viihteeksi, vai kaapia kasaan tällaisia kahden markan ”uutisia” joissa ei mitään juuri sanota, mutta otsikko kiehtoo? Geneeriset kuvatkin nyysitty kuvapankeista.

Aikoinaan valitsin blogin linjaksi ensin mainitun, koska sellaisia ei juurikaan ole tarjolla, mutta vissiin se ei sitten myy. Mitäs sanot? Pitkiä herkutteluhetkiä erikoisemmista peleistä harvemmin, vaiko nopeita rypistyksiä massamedian alttarille muiden joukkoon?

Seuraavaksi alan varmaan kirjoittamaan joulun parhaista perhepeleistä rakastavaan sävyyn. Huhuh.


Mutta nyt sori bro, joudun lopettamaan tähän, koska aika on rahaa ja hakukoneiden vaatima tekstimäärä on nipin napin kasassa. Kiitos, nam ja heido!

 

Edit 01/2023: Tämä postaus muuten häkellyttävän kävijäpiikin lisäksi kirvoitti ilmestyessään lukuisia hätääntyneitä, tyrmistyneitä ja jopa varoittelevia kommentteja. Minua huutonauratti. Oikein mukavaa, kiitos niistä. Ja sori siitä.

0 0 tykkäystä
Artikkelin tasokkuus
Tilaa ilmoitukset
Ilmoita minulle
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

7 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Arvostetuimmat
Inline Feedbacks
Katso kaikki kommentit
Kristian
6 vuotta sitten

Ei ei ei! Nyt pitää miettiä, että miksi kirjoitat? Klikkien takia? Fakta on se, että tämä saa varmasti niitä eniten. Jos niitä haluat huntata niin ehdottomasti kannattaa vaihtaa.

Vastaat kuitenkin jo tässä kirjotuksessa kysymykseesi. Sinua motivoi kirjoittaa siitä mikä sinua kiinnostaa, isoista lautapeleistä, jotka ovat lähinnä elämäntapa. Yleisö on juurikin sellainen, jolla on pitkäjänteisyyttä lukea pitkiä juttuja.

Oman blogin alkutaipaleella huomasin saman ilmiön. Pelit, jotka kaikki tunsivat, kiinnostivat. Mitä useammin kirjoitti, sitä useampi luki. Tuli paine ja halu tuottaa lyhyttä usein. Tuli stressi. Lopetin. Nyt teen kun haluan ja jaksan, siitä mikä milloinkin minua kiinnostaa. Joskus kahden kuukauden välein, joskus viikon. Lukee kuka lukee, lukee miksi lukee.

Näistä ei kukaan muu kirjoita suomeksi ja siksi käsittääkseni tätä aukkoa lähdit paikkaamaan. Monipuolisuus on Suomen pienessä skenessä hyve, kaikille jotain jossain. Minua nämä kiinnostavat, mutta ei ole tällä hetkellä aikaa itse pelata. Tämän takia tykkään lukea eli älä vaihda.

Jani
Jani
6 vuotta sitten

Vaikka yleisesti boikotoinkin klikkiotsikointia, niin olen taas kerran sen uhri ja todiste sen toimivuudesta markkinointimielessä. Välittömästi jäin lukemaan taidokkaasti kirjoitettua tekstiäsi ja blogi tallentui selaimen kirjanmerkkeihin.

Markkinoinnin alalle kouluttautuneena saanen esittää varovaisen toteamuksen, että yleisön kasvattamiseksi klikkiotsikointi soveltuu; kunhan se tarjoillaan sopivan sisällön kera. Jatkuva klikkiotsikointi tosin ainakin itseäni ärsyttää, mikä on johtanut iltapäivälehtien täys-boikottiin, toivottavasti saat uutta intoa ja energiaa tuottaa juuri noita mainitsemiasi pitkiä ja kattavia artikkeleita!

Innolla odottaen,
– Jani

Kaitsu
6 vuotta sitten

Uskalias koe, mutta muista kaupallisesti hyvä otsikon ei tarvitse olla automaattisesti huono asia. Klikkibaitti otsikko plus hyvä sisältö tuo ja pitää lukijan. Hyvä otsikko ja pökäle sisältö tuo lukijan kerran, mutta menettää sen myös yhtä helposti.

Jani
Jani
6 vuotta sitten

Klikkihuoraustoimi; sait mut lukemaan artikkelin. En kuitenkaan artikkelista tajunnut hölkäsenpöläystä (yleensä sentään klikkitäkyt jotenkin avaavat otsikkoaan). Mulle jäi esim. todella auki että miksi se on pilannut lautapelikokemuksessi että sait samaan aikaan kaksi todella odotettua pakettia. Voin arvioida syitä, joista veikkaan jonkin niistä osuvan kohdalleen, mutta et sitä tarkkaan ottaen avannut.

Lisäksi harvoin enää tartun klikkitäkyihin, mutta koska kyseessä oli lautapeli-aihe, niin arvelin kokeilla. No pettymyshän siellä odotti. Lisäksi lukijan epäarvostamista. Nyt meni multa Lautapelihelvetti boikottiin. (Jos nämä kaksi epäkohtaa olisi tekstissä korjattu, ei varmaan menisi).

No, etpä sinä kyllä minun boikotissa varmastikaan mitään menetä – enpä ole ennenkään blogiasi lukenut.

Olli
Olli
6 vuotta sitten

Kiitti Kaitsu, hyvä pointti.

Tässä oli nyt ihan tarkoituksella rakennettu pökäle” klikkiotsikon taakse. Se on sitä nykypäivää se. Silleen nopeesti vaan