Kingdom Death: Monster v1.5 (Kickstarter) - Lautapelihelvetti

Kingdom Death: Monster v1.5 (Kickstarter)

Kingdom Death: Monster 1.5

Kingdom Death: Monster 1.5

Kingdom Death: Monster on outo kokemus, johon vasta harvat etuoikeutetut ovat päässeet osallisiksi

Tämän vuoden kiistämättä kovin lautapelitapaus on ollut Kingdom Death: Monster. Kyseessä on K18-peli, jota ylistetään joka yhteydessä, eikä syyttä. Se todella on aivan saatanallisen kova!


Kingdom Death: Monster 1.5

Peli joka vihaa sinua

Adam Poots on luonut taideteoksen*, jonka lähtökohtina ovat kasarivuosien tietokonepelit. Eli pelin, joka ei anna armoa piirun vertaa. Pelaajia kuritetaan ihan joka käänteessä, toistaan häijymillä tavoilla. Peliporukan parhaat hahmot kokevat äkkikuolemia sormia napsuttelemalla tuon tuosta. Armoa ei tunneta, vaikka joskus saattaakin pieni yllättävä onnenkantamoinen kohdalle osua. Sekin otetaan kyllä pois myöhemmin, nautiskele vielä kun ehdit. Raastava epätoivo on läsnä alusta loppuun.

Tähän kun lisätään absurdit monsterit, joista jokaikinen on omalla tyylillään uniikki ja pelottava, on selkäpiitä riipivä kokemus valmis. Kaikkien tyylit täytyy vain opetella kantapään kautta. Eikä sekään aina auta, sillä pelissä on erittäin nerokas tekoälymekaniikka.

Listojen kärjessä ensihetkistä lähtien

Tämä kaikki tekee pelistä niin perverssillä tavalla kiehtovan, että se on vuoden takaisesta julkaisustaan lähtien nauttinut vakaasti BoardGameGeekin yli yhdeksikön arvosanasta (kirjoitushetkellä 9.1/10). Mikään ei ole uhannut sen voittokulkua. Yksikään toinen lautapeli ei ole onnistunut säilyttämään tällaisia arvosanoja näin pitkällä aikavälillä. Jokainen, joka on pelin onnistunut jotenkin hankkimaan, antaa yleensä arvosanaksi puhtaan kympin.

Kingdom Deathin äärimmäinen vaikeustaso erottaa miehet miesvauvoista. Jokainen yksittäinenkin pelisessio on laajan tunneskaalan vuoristorata, jossa päänsisäiset tunnelmat poukkoilevat murskaavasta vitutuksesta orgastisiin onnenhetkiin — usein jopa yhden minuutin sisällä!

On selvää, ettei tämä peli sovi kaikille.

 

*Tämä peli todella on taideteos. Pelin jokainen toistaan uniikimpi komponentti on syntynyt perfektionistisen visionäärin kynästä, ei rahamiesten fläppitauluilla. Mistään ei ole tingitty.

 

Kingdom Death: Monster ei todellakaan sovi kaikille. Se tunne, kun ajassa ja olevaisuudessa leikittelevä Phoenix-kotka imaisee pelaajahahmon pienten kätösten ympäröimään rektaaliinsa ja kadottaa tämän iäksi, on… Hmm. Sanoin kuvaamaton.

Kingdom Death: Monster ei todellakaan sovi kaikille. Se tunne, kun ajassa ja olevaisuudessa leikittelevä Phoenix-kotka imaisee pelaajahahmon pienten kätösten ympäröimään rektaaliinsa ja kadottaa tämän iäksi, on… Hmm. Sanoin kuvaamaton.

 

Not. Safe. For. Work.

Painotan vielä, että tämä on ihan oikeasti K18-peli. Eli rektaaleja, kulleja, tissejä, mielisairautta, syntymäkuolleisuutta, itsemurhia ja äärimmäisen brutaalia väkivaltaa tulet näkemään. Paljon. Sääntökirjan joka toinen sivu on taidekuva, jossa tämä kaikki esitellään hyvinkin graafisesti. Ja lisäosat tuovat mukanaan vielä muutakin mukavaa, kuten sadismin ja masokismin teemat sekä pelaajahahmojen fyysisen paloittelun ja torsojen syöttinä käyttämisen. Muun muassa.

Joten, mikäli pidät iloisista sydämistä ja huopatonttusista, tämä ei välttämättä ole sinua varten. Siinä tapauksessa kannattaa pohtia ennemmin vaikkapa veikeän leppoisaa Carcassonne-peliä jonka parissa viihtyy niin vauvat kuin vaaritkin.

Kysyntä loi tarjonnan

Pelin ensimmäinen painos myytiin loppuun noin 3 kuukaudessa. Niitä on maailmalla suunnilleen hikiset 10 000 kappaletta, mikä on todella vähän. Suomesta tiedän löytyvän muutaman yksittäisen kappaleen.

Alkuvuodesta 2016 jäljellä oli vain muutamia satoja kopioita, joista jokainen ympäri maailmaa olisi halunnut päästä osalliseksi. Samoin kävi sen suosituimmille lisäosille. Edes poikkeuksellisen kova hinta ei kysyntää ole hillinnyt. Paitsi ehkä piheimpien pelaajien keskuudessa, joille kolmenkympin markettipelikin on ylihintainen…

Eli kyllä. Kingdom Death on premium-hintaluokan tuote. Mutta sitä ei pidäkään erehtyä vertailemaan mihinkään perus Zombicide-räpellyksiin, joissa perushalvat tuotantoarvot huokuvat jo kansikuvasta ja löysistä PVC-miniatyyreistä.

Kingdom Death on aivan omaa luokkaansa.

Pelkästään peruspeli sisältää kirjoitushetkellä yli tuhannen (suurelta osin uniikkia) korttia, seitsemän monsterifiguuria ja 35 survivor-settiä joista voit rakentaa minkä tahansa varustesetin jotka varustekorteistasi löytyvät!

EDIT 2018: Pelin perusboksi päivittyi 1.5-versiossaan vielä entistäkin suuremmaksi. Nyt siinä on mukana pari uutta pelaajahahmoa sekä uusi loppuvastus, joka on aiempaa Watcheriakin pahempi. Myös erilaisia kortteja, lautoja ja muuta sisältöä on lisätty runsaalla kädellä.

 

Kingdom Death: Monster on järkälemäinen peli, joka sisältää pelattavaa vuosiksi jo ihan peruspaketissaan.

Kingdom Death: Monster on järkälemäinen peli, joka sisältää pelattavaa vuosiksi jo ihan peruspaketissaan.

Tarjous, josta vain mamerot kieltäytyvät

Mikäli peli kiehtoo, NYT on se hetki, jolloin kannattaa hypätä kelkkaan. Kampanja sisältää uuden 1.5-version, jossa on erittäin hyviä korjauksia ykköspainokseen nähden. Saat peruspelin sekä kaikki uudet ja vanhat lisäosat aivan tolkuttoman hyvään hintaan, puhumattakaan hienoista lisähankinnoista (add-on). Niitä paljastetaan uusia liki päivittäin.

Toki tämä täytyy silti ajatella sijoituksena, sillä peli on oikeasti kallis. Mutta niin on kalastuskin, jääkiekkovarusteista tai valokuvauksesta puhumattakaan. Kaikki harrastukset maksavat. Herra Poots kehottaakin joka päivityksessä osallistumaan vastuullisesti, oman budjetin rajoissa.

Pitkän tähtäimen harrastuksena tämä jättää kyllä kylmästi kaikki muut pelit hyllyssä varjoonsa. Minä tiedän. Olen tahkonnut peliä jo satoja tunteja, enkä ole nähnyt vielä edes puoliakaan siitä, mitä Kingdom Deathilla on tarjota.

 

”WTFFFFFFFFFF – Original Kickstarter Surpassed in 2 Hours!”
— Adamin ensimmäinen Kickstarter-päivitys

 

Kampanjalla menee lujaa

Kingdom Death: Monster 1.5 päivityksen Kickstarter-kampanja on vasta alkuvaiheessa ja päättyy 08.01.2017. Jo nyt Adam Poots on paljastanut lähes päivittäin toistaan törkeämpiä lisäosia ja pinup-figuureita, joiden suunnittelu ja toteutus alkaa kun massit on kerätty. Pelin suosio on niin kova, että ensimmäinen miljoona kerättiin 19 minuutissa, toinen aikaan 1h 28 min. Nyt mennään jo toiseksi rahoitetumman lautapelin tittelillä, ja todennäköisesti ohikin, sillä kampanja rullaa vielä useita viikkoja.

Peruspelin uusintapainoksen saanee jo ensi vuonna, mutta kaikkea muuta joutuu odottamaan pidempään. Tämä johtuu siitä, että Adam Poots käyttää Kickstarteria kuten sitä kuuluu käyttää: sijoittajia haetaan, jotta voidaan valmistaa tuotteita.

Kickstarterin meno on viime vuosina vääristynyt, koska CMON ja muut isot firmat ovat kääntäneet koko systeemin omaksi ennakkomyyntipaikakseen, jossa myydään ylihintaista peruspakettia ja sitten lisätään ”ilmaista” roipetta mukaan myyntien edistyessä. Tämä illuusio on herättänyt toistaan väkevämmät trollit tämän(kin) pelin kommenttiosiossa, jota ei kannata lukea…

 

Kingdom Death: Monster 1.5 -KS-kampanjaan on saatu mukaan nyt myös pelaajien pitkään hartaasti toivomia, toistaan hintahtavampia pinup-miehiäkin nännit rasvattuina korkkareissaan keikistelemään! Mutta tottahan toki Kingdom Death tarjoilee silti yhä myös tuttuja ja turvallisia, naisia esineellistävän seksistisiä tyttöfiguurejakin, jotta sukupuoli-identiteetistään epävarmat keskivertomiehetkään eivät tuntisi oloaan kiusaantuneeksi.

Kingdom Death: Monster 1.5 -KS-kampanjaan on saatu mukaan nyt myös pelaajien pitkään hartaasti toivomia, toistaan hintahtavampia pinup-miehiäkin nännit rasvattuina korkkareissaan keikistelemään! Mutta tottahan toki Kingdom Death tarjoilee silti yhä myös tuttuja ja turvallisia, naisia esineellistävän seksistisiä tyttöfiguurejakin, jotta sukupuoli-identiteetistään epävarmat keskivertomiehetkään eivät tuntisi oloaan kiusaantuneeksi.

 

Lautapelihelvetin arvostelua odotellessa…

Haluaisin niiiin kertoa teille tästä pelistä. Tämä on nyt juuri sitä aihepiiriä, jonka vuoksi Lautapelihelvetti syntyi. Kingdom Death: Monster on niitä pelejä, joita ei todellakaan voida tavanomaisissa medioissa esitellä, koska lukijat. Aijai. Etteivät vaan kirjoituksellaan turmelisi lukijain mieliä tissien ja kyrpien riekkuessa ruudulla tuon tuosta. Ajatelkaa edes lapsia!

Olen aikeissa kirjoittaa pelistä lisää tuonnempana, mutta se tulee olemaan niin suuri urakka että ottaa aikansa. Luultavasti useampikin teksti, sillä kerrottavaa kyllä riittää. Illanvietoissa minua kielletään edes aloittamasta. Tämäkin uutinen venähti heittämällä blogitekstin mittaiseksi. Niin hieno peli on kyseessä.

 

Kickstarter päättyi 08.01.2017.
(EDIT 01/2023: JA EDELLEEN ODOTELLAAN LISÄOSIA SAAPUVAKSI PRKL.)

 

Lue Kingdom Death -juttusarjani ensimmäinen osa:
Kingdom Death: Monster (LY0) — Prologi, kaiken alku

 

0 0 tykkäystä
Artikkelin tasokkuus
Tilaa ilmoitukset
Ilmoita minulle
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

3 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Arvostetuimmat
Inline Feedbacks
Katso kaikki kommentit
Slothking
Slothking
7 vuotta sitten

Ja niille meistä jotka eivät tunne sitä jätkää jolla on se yksi kopio täällä härmässä, meille on Tabletop Simulator.