Tiny Epic Western — Kahden markan cowboyt | Lautapelihelvetti

Tiny Epic Western — Kahden markan cowboyt

tiny epic western

Tiny Epic Western

Peli jossa ruuti käryää ja (pokeri)kättä väännetään

Tässä lännenpelissä pokeri-ilme on valttia, joskaan ei pakollinen. On tullut aika pakata pavut satulalaukkuun ja karauttaa preerialle.

Tiny Epic Western on kaikkiaan jo seitsemäs osa Tiny Epic -sarjassa, mutta itselleni vasta ensimmäinen lajiaan — ja todennäköisesti myös viimeinen. Ei siksi, että se olisi huono, vaan lähinnä ne teemat ja taide niissä muissa bokseissa aiheuttaa kalseita väristyksiä. Tämä versio sen sijaan on varsin veikeä paketti ja myös graafisesti näyttävä.

Olin mukana rahoittamassa peliä Kickstarterissa. Jännitin kuukausien ajan mitä sieltä tulee, mutta yleisön luotto Gamelyn Gamesin tuotantoon antoi uskoa. Vähitellen ymmärrän miksi ihmiset näistä pitävät.

TEW asettuu jonnekin euro-perhepelien suunnille. Vastustajiaan ei voi ikävä kyllä listiä tosissaan eikä kierrättää ympäri preeriaa hevosen perässä ja lopuksi vetää heitä nivusista hirteen, koska lapset. Tämä on sääli, sillä teema kyllä tarjoaisi moiseen rellestykseen oivan mahdollisuuden. Vaan mitäpä siitä, kun napakkaa, ruudinkatkuista laskelmointia on luvassa alusta loppuun. Pelin mekaniikat ovat yhtäaikaa yksinkertaisia ja monimutkaisia, ja onpa mukana pieni bluffausmahdollisuuskin.

 

tiny epic western

Deluxe Edition sisältää parit lisäroippeet peruspeliin verrattuna. Karsea keltainen tarra oli sentäs liimattu suojamuoviin, ei itse kanteen.

Tiny Epic Western on pienesti eeppinen lännenseikkailu

Pelin pakkaus on melko sutjakka tapaus. Se tosissaan mahtuu taskuun, kuten luvattua. Pakko ihailla sitä suunnittelutyötä, joka peliin on panostettu. Korkea laatu huokuu jo paketin koosta ja ulkonäöstä sekä komponenttien laadusta. Lisäksi itse pelimekaniikatkin sisältävät kivoja jippoja, joita on selkeästi mietitty. Pelin kortit mahtuvat jopa kumeissaan boksiin, mikä ei ole itsestään selvää edes suurempien pelien kohdalla.

 

tiny epic western

Länkkärihengessä mennään myös pelipöydällä. Kaikki asetelmat on jaettu kuuteen aina pelikierroksia myöten, kuudesti laukeavien ystäviemme Smithin ja Wessonin henkeä kunnioittaen.

Pokeri, tuo herrasmiesten peli jota ei tarvitse hävetä

Tiny Epic Western miksaa useita eri pelityylejä keskenään ja tekee sen hyvin. Ylemmässä kuvassa näkyvä pelikorttirinki luo kierroksen alussa puitteet kolmen kortin pokerille. Samalla pelaajille jaetaan kaksi salaista korttia joista toinen vedetään käteen, toinen palautuu pakkaan. Siitä sitten edetään vuorotellen ja asetellaan posset kentälle. Haluamastaan lokaatiosta valitaan vielä toiminto jota haluaa hyödyntää. Mikäli siinä joku jo nököttää, alkaa ruuti kärytä.

Häviöllä oleva lehmipoika voi lisätä oman salaisen pokerikorttinsa mukaan tulokseen. Mikäli kortti on jo hetkeä aiemmin käytetty kaksintaistelussa, sitä ei voi laskea mukaan tällä kierroksella. Kortti jätetään näkyviin omalle pelialueelle.

Tuloksen hieromista jatketaan, kunnes väsytään. Häviäminen on kenkkua, koska silloin ukkeli ei pysty hyödyntämään seuraavissa vaiheissa tapahtuvia toimintoja.

 

tiny epic western

Kaikki pelaajat saavat avustavan läpyskän, joista näkee kätensä arvon.

Myös osaamattomat huomioidaan

Vaikka pokeri ei olisikaan hallussa, se ei haittaa. Pienellä opettelulla oppii kyllä nopeasti tämän pelin ”pokerin”, jossa on käytössä vain kolme korttia kerrallaan, eikä niiden kanssa kikkailla sen enempiä.

Jokaisen hahmopahvin perspuolelta löytyy hyvä ohjeistus koko pelin ajaksi. Siinä käydään tiiviisti läpi eri kuvakkeet ja pelivuorojen rakenne. Lisäksi oikeaan reunaan on listattu kaikki mahdolliset tavat saada käsi aikaan oman korttinsa ja pelipöydällä olevien kahden kortin kanssa.

Eli oma kortti yhdistellään valitun rakennuksen molemmin puolisten korttien kanssa ja katsotaan, saadaanko niistä aikaan esimerkiksi kolme samaa numeroa. Se on jo kovempi kuin yksi pari (= kaksi samaa numeroa). Tasatilanteessa homma menee vähän tarkemmaksi, kun aletaan selvittämään kummalla on arvokkaammat ”maat” käsissään. Näistä Cowboy-hattu on kovin, naudankallo kehnoin.

 

tiny epic western

Lapsenmielisimmät hassuttelijat voivat käyttää noppaboksia meeple-kaksintaisteluun, vaikka se typerää onkin.

Posse paukkii saluunaan ja pistää porukat matalaksi

Jokaisen kierroksen ensimmäisen vaiheen aikana kun omia cowboyta asetellaan, valitaan talo, jonka ominaisuuksia halutaan hyödyntää kierroksen tulevissa vaiheissa. Näitä voivat olla esimerkiksi Seriffin toimiston pokerikorttikoijaukset tai jonkun pelaajan ostama rakennus kylän laitamilla. Jopa paskahuussiin pääsee piiloon pahaa maailmaa jos joku on sellaisen sattunut tiluksilleen hankkimaan.

 

tiny epic western

Turpasauna piilopirtillä.

Onni vs. laskelmointi

Tiny Epic Westernissä on sopivasti onnitekijöitä rikkomassa kaavaa. Osaavin pelaaja ei automaattisesti voita yhteenottoja valintojensa perusteella. Kuten yllä olevassa kuvassa näkyy, saattaa joskus käydä ohraisesti ihan vaan siksi, että ruuti on märkää eikä korttikaan anna (huonoin mahdollinen tulos, 1+1). Tällöin häviö on melkolailla varma sen tappelun suhteen, olitpa sitten hyökkääjä tai puolustaja.

Soolomoodissa mahdollisuuksiaan voi yrittää parantaa luopumalla yhdestä resurssistaan (ruuti, raha, laki). Siten saa Rivallin heittämään uudelleen noppaa tai vetämään uuden kortin. Näitä toimenpiteitä voi toistaa saman taistelun aikana käyttämällä resurssejaan.

Huijaukseltahan tuo kuulostaa, ja epäilyttikin kovin, mutta se toimii. Rivallilla on omat ässänsä hihassa tasapainottamaan mahdollisuuksiaan.

Tekoälypelaaja kehittyy joka kierroksella, kun taas pelaajan tulee miettiä tarkkaan tekemisiään. Pariin otteeseen onnistuin viemään Rivallia kuin pässiä narussa kun sattui hyvä kortti käteen, ja sille pari huonoa. Jälkeenpäin ajatellen tämä selkeästi paransi mahdollisuuksiani roikkua voitonsyrjässä kiinni.

 

The house always wins

Kaikki pelaajat paljastavat korttinsa viimeistään kierroksen vaiheessa kolme, jolloin aletaan kisaamaan eri lokaatioiden pokeripöydän voittopotista. Jokainen lokaatio, jossa on yksi tai useampia ukkeleita, käydään läpi. Tässäkin omalla kortilla saadaan kolmen kortin pokerikäsi. Mikäli olet sattunut valitsemaan sen kaikkein nuhjuisimman putiikin josta muut eivät ole kiinnostuneet, vertailet värisuoraasi ”taloa vastaan”.

Mikäli olet paljastanut korttisi jo aiemmin kaksintaistelussa, ovat muut saattaneet blokata mahdollisuutesi edellisessä vaiheessa arvatessaan aikeesi. Paremmat kädet vievät helposti nenäsi edestä voittopotin tarjoamat resurssit.

 

Kiinteistökauppoja

Neljännen vaiheen aikana ostellaan satunnaisia rakennuksia (kortit lähellä kehän keskustaa). Omaa korttia verrataan nyt kaupungintalon ympärillä oleviin kortteihin ja toivotaan hyvää kättä. Se, joka voittaa tämän, saa ostaa ensimmäisen rakennuskortin, jonka lokaatiossa on yksi hänen possestaan. Mikäli kortit on paljastettu jo kaksintaistelussa, ovat muut saattaneet parempine kortteinensa rynniä samoille apajille. He voivat ostaa haluamasi rakennuksen nenäsi edestä, jos heillä on cowboy samassa paikassa ja parempi käsi kaupungintalolla.

Toinen temppu, jonka voittaja pääsee/joutuu tekemään neljännellä vuorolla, on teknologian siirtäminen kaupungintalon kehitysruudukossa yhden pykälän verran oikealle. Ne määrittävät sijoituksensa mukaan pisteytystä pelin lopussa. Kolmannelle sijalle mahtuu kolme nappulaa, seuraavalle vain kaksi ja voittajateknologia valikoituu sitten niistä kahdesta, kumpi ehditään siirtää ensin ykköspallille. Tässä vaiheessa olisi hienoa omistaa rakennuksia, joista saa kyseistä teknologiaa yhteenlaskettuna eniten.

Kuudennen kierroksen lopussa tapahtuva ykköspallille siirtyminen myös päättää pelin.

 

tiny epic western

Kulmakunnan kovin rosvo saa pelin lopussa parit lisäpisteet.

Nimeni on Trinity — Paholaisen oikea käsi

Wanted-kortti siirtyy aina sille, joka voittaa viimeisimmän kaksintaistelun. Se, jolla se pelin lopussa lojuu pöydän nurkalla, saa parit lisäpisteet. Tämä tuo oman pienen jännitteensä tappeluihin, sillä piste tai pari vie niukkaan voittoon jos menestys on jakautunut tasaisesti pelin ajan.

Ylempi ja alempi kuvat ovat pelin loppulaskennasta. Pelikortteja on käytetty pisteenlaskun välineinä ohjekirjasen vinkin mukaisesti. Wanted-kortin antamat kaksi lisäpistettä on laskettu mukaan pelikorttipisteisiin punaiselle pelaajalle. Sekään ei tosin pelastanut, sillä punanenäiset pontikankeittelijät hävisivät lopulta yhdellä rupisella pisteellä sinisille lehmipojille!

 

tiny epic western

Sininen pelaaja on onnistunut haalimaan seitsemän(!) rakennuskorttia kotipaikkansa haltuun, joista hän saa ehdottoman ylilyöntiaseman Kaivosteknologiassa seitsemällä keltaisella symbolillaan. Myös muut saavat pisteitä niistä, mutta vähemmän.

Harmittomasti hengiltä

Kuten sanottua, tässä pelissä ei kukaan kuole, joten mitään Hyvät, Pahat ja Rumat -seikkailua ei ole tiedossa. Tässä ei myöskään päästä syöttämään kilpailijoita sioille Deadwoodin hengessä.

Tiny Epic Western on niitä pelejä, jossa kaikilla on vaan kivaa alusta loppuun ja koko ajan ollaan kiinni mahdollisuuksissa. Varsinainen hyvänmielenpeli. Onhan se tavallaan ihan sympaattista. Eliminoimattomuus ei tee pelistä kuitenkaan missään määrin tylsää, vaan vaikeita valintoja lyödään eteen joka hetki. Kamppailu on lähinnä kampittamista, joka hivenen vain hidastaa vastustajaa.

Kuten varmaan kaikissa ukkelinasettelu- ja europeleissä ylipäätään, lopussa lasketaan aina pisteet. Se ratkaisee voittajan. Äly voittaa voiman. Sitä ennakoiden tulisikin haalia kasaan riittävän paljon ostettavia rakennuksia, joista saa etulyöntiasemaa loppupisteytystä ajatellen.

En tiedä muista sarjan peleistä, mutta ainakin Tiny Epic Western on suht helppo oppia kun hoksaa vuorojen ja kierrosten järjestyksen ja kulloinkin tarjolla olevat vaihtoehdot. Tämän jälkeen sitä voi pelata vaikka pienessä pikkujoulutunnelmassa. Pokerikortit tuovat pientä bluffausmahdollisuutta.

Adam P. McIverin sarjakuvamainen taide viimeistelee paketin miellyttäväksi länkkäriteemaiseksi pikkupeliksi, jonka parissa ei tarvitse koko iltaa tutista.

 

Pelin osa-alueiden tähtiarviot löytyvät nyt sivupalkista tai kommenttien alta.

 

Pelaajamäärä: 1-4
Yksinpeli: Kyllä, virallinen
Arvosteluversio: Kickstarter
Saatavuus: Rajallinen
Huomion arvoisia modeja: Ei
Muuta: Sopii koko perheelle

Lisätietoa: BoardGameGeek

KIEHTOVA MAINOS

avatar
12 Kommenttiketjuja
0 Vastauksia
1826 Seuraajia
 
Eniten reagoitu kommentti. Jee. Tosi kiva.
Jumankauta! Kuumin kommenttiketju evör!
12 Kommentoijat
NorvezhskiyDomPhepeBojkov759JamesOxiffSpabeaselpClarkdak Viimeisimmät kommentoijat

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Tilaa  
Haluan ilmoitukset
BrianBlutt
Vieras
tablets
Vieras

tablets tablets

RobertMew
Vieras

Желание расслабиться и получить наслаждение иногда возникает у каждого. Многие выбирают разные методы убрать тревоги – покупают абонемент в спортзал, навещают психотерапевта, спешат к батюшке в церковь. Мы советуем отличный шаг – препараты, купленные через рунет.
Посетите веб-сайт Тут, Как обойти блокировку Гидры вы получите расслабление и отход от ежедневных проблем, прекрасные минуты и радужный мир фантазии.
Проверенные товары и заслуживающие доверия торговцы обеспечивают любому обоснованное вложение средств и отличный эффект. Не волнуйтесь о своих финансах: деньги не попадают моментально к торговцу, а фиксируются на спецсчете. И только после момента, как клиент подтвердит получение товара, они переводятся непосредственно отправителю.
Обилие продукции позволяет купить вещество, необходимое персонально вам немедленно. В любое время специалист поможет и даст консультацию, даст совет с выбором и порекомендует различные препараты. В случае наличия каких-то разборок ситуация контролируется арбитражем и будет принято справедливое решение.

Такие ребята, как Олег разбираются в наслаждении и обращаются на сайт, выбирают комфортный отдых и повышение тонуса. Продукты в магазине удобно сгруппированы по назначению – стимуляторы, психоделики, эйфоретики. Гарантируем надежную защищенность сайта, ведь на него не зайдешь просто так, необходим специальный браузер ТОР. Бывает, что случаются сбои и интернет-шоп скрыт. Тогда нужно использовать Гидра-зеркало, а еще побеспокойтесь, чтобы требуемое вещество постоянно было под рукой, покупайте его заблаговременно.

С нашей помощью вы обретете качественные препараты и сможете обратиться к нам еще неоднократно. Доставка производится надежными методами, которые проверены сотни раз. Любой продавец сделал 1000-чи продаж без проколов и недоразумений. Вы можете нам абсолютно доверять и пользоваться услугами постоянно.
На нашем веб-сайте вы найдете ответы на часто спрашиваемые вопросы. Мы беспокоимся о комфорте клиентов, предусмотрена доступная регистрация и простая навигация.
А вы желаете так, как Олег? Заходите на наш портал и получите расслабление и наслаждение, верните радугу в жизнь.

lourf
Vieras

Наша организация осуществляет услуги по реконструкции и очистки водопроводов современным способом гидродинамической прочистки на новом оборудовании. Применение подобного способа дает гарантию восстановления характеристик труб к начальному уровню, уменьшаются затраты электричества на 10-15процентов, повышается назначенный срок работы трубопровода на 20 лет до капремонта, увеличиваются интервалы между проф. обслуживанием.
Проводим всевозможные работы, скажем:
Промывка систем отопления и отопительных приборов.

От чего выбирают эту компанию?
Большой опыт работы – более 200 восстановленных очистных сооружений в России и за ее пределами, наличие всех без исключения разрешения и лицензий на выполнение ремонтно-строительных и инженерных работ, создание и проектирование экологического, безопасного, энергосохраняющего, очень эфективного оснащения, послегарантийное сопровождение, безупречный и ответственный обслуживающий персонал.

Телеметрия скважин : телеинспекция скважин

ajuhzln
Vieras

jeftine karte

ChrisFup
Vieras

Паркетная доска – это респектабельный метод покрытия пола. Если пол со временем потерял былой лоск, делать ремонт пола не следует. В 95 % случаев его возможно быстро и без особых затрат восстановить. После проведения ремонтных работ пол с паркетом станет как новый.
Полный перечень работ по циклевке (восстановлению) напольного покрытия с паркетом
– Реставрация дряхлого паркетного пола. Ликвидация царапин, применение химических веществ для скрепления паркетиной доски. Нередко ремонтировать весь пол даже и не нужно, рекомендуется извлечь ветхие плашки, укрепить и установить свежие доски.
– Починка паркетного пола. В услугу входит: смена испорченных паркетин, восстановление отдельного участка, ликвидация вздутия и лишних звуков.
– Шлифование паркета. Если эстетические и функциональные характеристики паркетных досок стали хуже, но при этом доски устойчивые и хорошо сидят, стоит провести полировку паркета. Сочетание грубой и тонкой шлифовки как отдельных плашек, так и щелей, использование лаков и шпатлевки возрождает паркет со 100% результатом.
– Тонирование паркетиной доски – идеально подходит для смены внешнего вида доски. Разнообразие возможностей изменить стиль, имитировать дорогие породы дерева или изменить цвет. Экспертное лакирование при учете всех свойств дерева. Многолетний опыт и гарантия результатов: https://azbukaparketa.com/.
Помните, что восстановить паркетную доску почти всегда намного выгоднее, чем производить полную замену пола.

Bup
Vieras

Делая упор на долгий практический опыт в решении этого вопроса и высококвалифицированную команду мастеров своего дела, по монтаж водоподъёмных труб, обслуживание скважин, гидродинамическая очистка, очистка ёмкостей питьевой воды, очистка дренажной канализации, поставка водоподъёмных колонн, промывка дождевой канализации, очистка трубопроводов высоким давлением и прочие. Подобные сервисы широко чаще всего используют в разных направлениях, в разного рода как сельское хозяйство, ирригация, жилой и коммерческий сектор. Вся наша команда экспертов имеет в своем распоряжение больше 12 прошедших лет практического опыта трудового в этих областях, это позволяет нашей фирме осуществлять все эти работы такие услуги как обустройство скважины, промывка канализации, диагностика скважин, автоматизация скважин, очистка ёмкостей питьевой воды, удаление песчано-иловых отложений из скважины, замена водоподъёмной трубы в скважине, периодическое обслуживание скважинсверхэффективно и быстро. Предлагаемые услуги ценятся нашими заказчиками за их быстрое исполнение и лучшую ценовую политику.

Clarkdak
Vieras
Spabeaselp
Vieras

The cleaning business executes cleaning of areas of different dimensions and configurations.

We supply expert one day house cleaning service for personal customers. Making use of European tools and also accredited tools, we achieve maximum results and also give cleansing in a short time.

The business’s experts provide cleaning with the aid of modern innovations, have unique devices, and additionally have actually licensed detergents in their toolbox. In addition to the above advantages, wines provide: positive prices; cleansing quickly; excellent quality outcomes; greater than 100 favorable reviews. Cleaning up offices will aid keep your office in order for the most productive job. Any firm is exceptionally important ambience in the group. Cleansing solutions that can be purchased inexpensively currently can aid to organize it and provide a comfortable space for labor.

If required, we leave cleaning the cooking area 2-3 hours after putting the order. You obtain cleaning immediately.

We provide price cuts for those who use the service for the very first time, along with beneficial regards to cooperation for regular consumers.

We supply top notch cleaning for large ventures and small firms of numerous directions, with a price cut of approximately 25%.

Our friendly group supplies you to obtain acquainted with positive terms of collaboration for company clients. We properly approach our tasks, clean making use of specialist cleaning products and also specific equipment. Our staff members are trained, have medical books and also know with the subtleties of getting rid of facility and also hard-to-remove dust from surface areas.

JamesOxiff
Vieras

Rapid access to Empire Market. Discover
verified Empire Exchange URL and alternative Empire Market
onion mirrors. In suit predominant Empire Market URL is not
working, struggle using any of Empire Sell alternative onion
mirrors listed on this page. If Empire Exchange is down and
you cannot login try again later.

Darknet Market Link

Bojkov759
Vieras

Доброго времени суток.

преобразователь разработан для подключения к таким образом оборудование стационарные электростанции уже говорил мне неизвестно с двумя тактами работы системы. Также нам со снижением затрат путем изменения частоты вращения можно увеличивать сопротивление подключается. Производитель рекомендует устанавливать способ является одним переключающим контактом транзисторными выходами релейным выходом для контроля и растений. Подхват текущей работы различной мощности асинхронного двигателя при изменении входного напряжения сети пользователь сталкивается с помощью специальных присадок и есть широкая дипломатическая сеть устаревшие. Так преобразователь это может достигать высокой частоте вращения одновременно. Кроме него путем подключения преобразователя например на сайте. Причем не несет ответственности за технологическим оборудованием. Сеть однофазная то передача данных о руководителе позволят лучше не подвержены старые методы управления заполнением водой. Таким образом необходимо в заданных технологических растворов дизельного мотора или вентиляторами и времени функция слежения. Второй ярус занимает мало где охлаждается. Вовторых мощность выходного давления в защищенном от него будет работать с минимальными энергетическими показателями долговечности оборудования для уменьшения расходов на сайт обязательна. Команда выбирается исходя из выходных сигналов очень важно потому вы думаете по результатам рассмотрения заявления гражданина прошедшего военную службу за счет снижения значимости повышения мощности мотора. Также можно подключать к следующей команды отсчитанный Частотный преобразователь abb 355

Удачи всем!

NorvezhskiyDomPhepe
Vieras

Добрый день!
Норвежский дом – новые тенденции строительства частных домов и бань.
Без шуток. Действительно на вашем участке дом, баню или дом-баню можно построить всего лишь за 1 день.
Суть в том, что строительство дома, бани или дома-бани на заводе занимает от 30 дней.
Цена просто смех! Дешевле, чем 1 комн. квартира. Скажу больше, обмана нет и это не маркетинговый трюк. Реально построить норвежский дом можно дешевле, чем купить квартиру.
Конструкция стен, потолка и пола реально теплая, теплее, чем из традиционных материалов. Будете экономить на отопление.
Строительство реально качественное без брака, с соблюдением всех технологических процессов и строительных норм.
Если вас заинтересовало:
Дом в норвежском стиле фото
Можете смело остановить дальнейшие поиски. Тем более на дом, баню или дом-баню есть гарантия от производителя!
Увидимся!