Lautapeliblogi uudistui jälleen, entistäkin ammattimaisemmaksi - Lautapelihelvetti

Lautapeliblogi uudistui jälleen, entistäkin ammattimaisemmaksi

Lautapeliblogi Lautapelihelvetin uudistukset nostivat sen aiempaa ammattimaisemmalle tasolle.

Lautapeliblogi Lautapelihelvetin uudistukset nostivat sen aiempaa ammattimaisemmalle tasolle.

”Älä nyt hyvä mies mene korjaamaan toimivaa!”

Kuten kaikki fiksut ihmiset tietävät, vanha sananlasku pitää kutinsa.

”Jos se toimii, älä korjaa.”

Höpö höpö. Otin ja jatkoin blogin rungon ropeltamista reippain mielin. Joku voisi kysyä, että eikö se viimekertainen, aivan jumalaton remppahelvetti olisi jo riittänyt. Ei. Ei se riittänyt.

Peliarvostelujen uudistettu esitystapa

Perustaessani blogin valitsin käyttööni helpon ja suositun arviointiliitännäisen. Virheellisesti luulin, että niin kuuluu tehdä. Mutta eipä se sitten täyttänytkään tehtäväänsä kuten olin toivonut. Huomasin pian, että ne perkeleethän nostaa kaikki tähtiarviot Googlen hakusivulle näkyviin, antaen vaikutelman, että jokainen peli saa vaisun 3/5 keskivertoarvosanan. Syynä siihen omanlaiseni arvostelumetodit, joista alempana lisää.

Liitännäisten vuoksi näytti hakukoneen käyttäjän silmin siltä, että Lautapelihelvetin arvosteluissa oli skeidaa kaikki tyynni, pelistä viis. Tämä automatiikka ei siis oikein istunut meikäläisen arviointikriteereihin, eikä niitä pystynyt muuttamaan.

Valmisvimpaimista luovuttuani päädyin pykäämään itse omat arviointiasteikkoni. Mutta myönnettävä se on: ei se edellinenkään tapa jakaa tähtiarvioita pelien osa-alueille kovin kaksinen toteutus ollut. Kaikki oli suurta ja sekavaa, roippaistu silleen hämärästi siihen tekstin perään. Mutta sain siten korjattua ongelman nopeasti.

Toimiva purkkaviritys

Nyt on toisin. Uusi toimintaideani on entistä helpompi käytössä, vaikka manuaalinen sekin. Sen myötä kaikki peliarvostelut ovat nyt saaneet oman, selkeän lokeronsa sivun oikean palstan alkuun (tai kommenttien alle, mikäli käytät sivustoa pikkuruisilla mobiilivempeleillä). Pelien arvostelusivuilla se korvaa blogin yleisesittelyn.

Laajemmalla ruudulla näet nyt heti välittömästi tiivistelmän pelin herättämistä tuntemuksista. Ei siis tarvitse enää edes lukea itse juttua — ja taas säästyy aikaa! Kokeile heti vaikkapa Anachronyn arvostelulla.

 

Käsin kustomoitava arvosteluasteikko on tavallista työläämpi, mutta toimii hyvin ja näyttääkin IHAN HITON TYYLIKKÄÄLTÄ!

Käsin kustomoitava arvosteluasteikko on tavallista työläämpi, mutta toimii hyvin ja näyttääkin IHAN HITON TYYLIKKÄÄLTÄ!

Valmisliitännäiset eivät noudata visioitasi

Moni varmasti ihmettelee kummallista tyytymättömyyttäni valmiisiin virityksiin. ”Kun kyllähän ne nyt ihan toimii ja silleen. Ja helppoakin on.” Niih.

Todettakoon suoraan, että aivan tolkuttoman työlästähän se on tehdä hommat näin, että ihan omin käsin niitä tähtösiä sinne näpräilee paikoilleen, mutta onhan lopputulos aivan eri kaliiberia kuin minkään valmispalikan tarjoilemat keltaiset liukuväritähtöset. Eikä noita arvostelujakaan nyt niin usein tänne pukkaa, että siitä pisteytyksestä varsinaista työtaakkaa ehtisi syntyä. Näin on hyvä.

 

Lautapeliblogi, jossa pelit arvostellaan tärkeiden asioiden perusteella

Mitä tulee tuohon omintakeiseen arvosteluasteikkoon, Lautapelihelvetissä pelit arvostellaan sen mukaan, mitä fiiliksiä ne herättävät. Tai mihin tarkoitukseen ne sopivat parhaiten.

Ei minua niinkään kiinnosta, onko sääntökirja vaikea oppia tai onko peli miten helposti lähestyttävä peruspelaajien näkökulmasta. Minua kiinnostaa ainoastaan se, pystynkö opettamaan sen sille vähälahjaiselle veljenpojalle, jonka levottomat, kalvakat sormet hamuilevat nappuloita suuhunsa tämän tästä.

Tai sitten illanviettonäkökulma. Ainakin omissa empiirisissä tutkielmissani olen todennut, että lautapelejä jyystetään useimmiten porukalla toistaan sakeammissa iltamissa. On siis hyvä arvioida myös, onnistuuko pelin pelaaminen vielä vahvasti silmälläänkin, jalkakoordinaation jo pettäessä? Mikäli kykenen, haluan senkin tiedon sinulle kertoa.

Zombicide sai puhtaat paperit, Trickerion ei niinkään.

 

Ei se ole lautapeliblogi eikä mikään, joka ei pidä salassa lukijoidensa toilailuja.

Ei se ole lautapeliblogi eikä mikään, joka ei pidä salassa lukijoidensa toilailuja.

Lautapelihelvettikin on nyt SSL-suojattu sivusto

Vaikka tämä uudistus jääkin säälittäväksi sivulauseeksi hienompien juttujen jalkoihin, todettakoon, että se ei ole suinkaan vähäisimmästä päästä. Kuten alan oikeat julkaisut, nyt tämäkin lautapeliblogi on viimein SSL-suojattu.

Kaikki kommentoinnit, kirjautumiset ja sivustohaut suojataan tästedes pahanpuolulaisten katalilta juonilta. Tunnistat suojauksen osoitepalkin lukkokuvakkeesta ja https://-protokollasta osoitteen alussa.

 

Päänavigaation toimivuutta parannettu

Huomasin myös ohimennen, että yläpalkin linkkien pudotusvalikko ei pädillä toiminut. Ei, vaikka kuinka hieroin ja hinkkasin. Perkule. Bugihan se on, tuollainen. Koetin fiksailla sen pois, toivottavasti toimii nyt paremmin kosketusnäytöilläkin. Kerrothan, jos ei.

 

Tilaa kaupallisille tiedotteille

Saatoit pistää merkille, että sivustolle on ilmestynyt pari uutta mainosbannerilokeroa. Ne tulivat luontevana lisäyksenä, koska blogia kohtaan on osoitettu kiinnostusta kaupallisilta tahoilta.

Haluan silti pitää huolen siitä, että mainokset eivät häiritse itse lukukokemusta hyppimällä eteesi milloin mistäkin. Kuten aiemmin lupasin, haluan mahdollisten mainosten pysyvän hyvin maltillisina.

Väärin toteutettu mainonta suistaa totaltaan

Olen pohdiskellut asiaa omasta lukijanäkökulmastani. Mikään ei saa niin nettiraivon partaalle kuin epäasiallisesti ja -ammattimaisesti toteutettu markkinointi. Koko homman voi helposti ryssiä miinoittamalla jokaisen (usein hyvin vähäisen) artikkelin toistaan kusisemmilla mainossyötteillä.

Huolellisesti toteutetut ja tarkasti rajatut ilmoitukset sen sijaan saavat joskus jopa kliksuttelemaankin. Ties vaikka innostuisi ihan ostamaankin, kun sitä ei hierota naamaan heti eteisessä.

Mikäli edustat tahoa, joka näkee Lautapelihelvetin potentiaalisena yhteistyökumppanina, ota yhteyttä ja keskustellaan tarkemmin. Lisätietoa Blogiyhteistyö-sivulta.

 

Ja hei, sinä joka käyt täällä lukemassa juttuja. Kuulen mielelläni palautettasi sivuston uudistuksista.

 

0 0 tykkäystä
Artikkelin tasokkuus
Tilaa ilmoitukset
Ilmoita minulle
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Kommenttia
Inline Feedbacks
Katso kaikki kommentit